Utställning på Råda säteri

På uppdrag av Härryda kommun till byråkonstellationen K7 har vi skapat en utställning på Råda Säteri vid natursköna Rådasjön i Mölnlycke. Vi fick uppdraget att som eventbyrå ta fram koncept och genomföra byggnation av en permanent utställning på platsen. Syftet med utställningen är att förse varje besökare med fakta och historier om Råda Säteri.

Dynamiskt, relevant, tillgängligt

Utmaningen låg i att på en liten yta och med fyra väggar bygga en utställning som rymmer platsens historia. Dynamiken ligger i att det ska vara enkelt att med tiden uppdatera och byta ut information. Genom att göra taktila enheter skapar vi ett intressant utseende som tilltalar fler. Utställningen ska vara relevant och med en vänskaplig ton, därför är texter och bilder noga utvalda för att behålla besökarens uppmärksamhet. Genom att besökaren kan spendera 5 minuter eller 30 minuter i rummet och ändå få med sig något matnyttigt gör vi utställningen tillgänglig.

Hållbart och flexibelt

Vi har arbetat med hållbara och flexibla material då det är viktigt att utställningen kan sköta sig själv, och att den blir enkel att uppdatera när det behövs. Hela utställningen genomsyras av att du som besökare ska känna dig välkommen att luta dig fram och titta noga och känna på rekvisitan. Med respekt för rummets renovering och ytskikt har vi valt material som döljer så lite som möjligt och ger ett tidlöst och modernt intryck.