Rätt utrustning till ditt storkök

Varje restaurangs meny och funktion skiljer sig åt, men egentligen är det fem utrustningar som är som en bas för alla matställena. I den här artikeln listar vi dessa fem köksutrustningar som är ett måste i varje kök.

Ugnar

Ugnar är en integrerad del av ett storköks drift, oavsett om det är en varmluftsugn, kombiugn, mikrovågsugn eller brännare, varje matlagningsapparat erbjuder olika fördelar. Vilken typ av ugn, eller ugnar, du behöver beror på vilken typ av mat/rätter din restaurang producerar. Se gärna olika varianter av alla dessa köksutrustningar via storköksbutiken.

Frys och kyl

Att investera i högkvalitativa kylar och frysar är avgörande för att behålla färska livsmedel. När du väljer rätt kylapparat måste du ta hänsyn till storleken på köket, dess placering i köket och mängden mat som kommer att lagras.

Fritöser

Friterad mat brukar vara några av de mest populära rätterna på en restaurangs meny, vilket gör att det är viktigt att du har den bästa friteringsutrustningen till ditt förfogande. Kommersiella fritöser är en av de viktigaste investeringarna för kök, därför är det viktigt att välja rätt typ av fritös för din lokal.

Prep station

För snabb service i köket är en högkvalitativ förberedelsestation avgörande. Bakom varje rätt på menyn ligger grunden för goda tillagningar. Välj mellan kylda och icke-kylda, enkel-, dubbel- och trippelstora förberedningsbord som är designade för att rymma pizza/burgerpålägg och sallads-/smörgåskomponenter.

Diskmaskin

Att få kockar att städa disken verkar vara en gångbar lösning för att rengöra dina kunders använda porslin, men för en hektisk restaurang som kräver snabb service är det ingen praktisk lösning att få kockarna att diska. Det är bättre att de lagar maten. Istället är en kommersiell diskmaskin vägen framåt. Kommersiella diskmaskiner är gjorda för tung användning och är designade för att ha en mycket kort cykeltid, vilket innebär att en stor volym disk och porslin kan rengöras snabbt och effektivt.