Sector Alarm Awards 2021

För andra året i rad fick vi som eventbyrå utveckla ett koncept och produktion för Sector Alarms årliga awards. I år sände vi prisutdelningen och festen digitalt. Med avstamp i när Sector Alarm startade 1995 skapade vi en nittiotalsmiljö och lät medarbetarna följa med på en popkulturell tidsresa och företagets utveckling 1995–2020.

Utmaningen för årets awards var att leva upp till förra årets fysiska tillställning och få alla medarbetare att titta på tillställningen digitalt. Med ett starkt tema som väckte uppmärksamhet i inbjudningar fick vi nästan alla anställda att bänka sig framför sändningen en fredagkväll.

Helhetsansvar i projektledning

Fusion Experience hade ett helhetsansvar för att genomföra hela eventet med allt från den tekniska lösningen ihop med teknikbolaget, till artister, kostym, regi, dekor, manus, grafisk produktion och innehåll. Vi har haft tät kontakt med kunden för att uppfylla deras önskan om att lyfta fram bolaget på ett sätt som gör kvällen minnesvärd, underhållande men att det ska kännas som Sector alarm.

Musik & underhållning

Med nittiotalets TV-kung Peter Siepen som konferencier, DJ Gretchen som pumpade upp stämningen och våra dansare och sångare ramade vi in kvällen med grunge-hits, dance along och DJ-set.

Koncept & design

Att Sector Alarm fyllde 25 år var inget vi skulle låta passera. 1995, året då allt startade blev grunden för den digitala festen. Grafiskt koncept skapades inspirerat av nittiotalets digitala grafik och studio byggdes upp som ett tonårsrum med allt som hörde nittiotalet till: lavalampor, Nintendo och idolaffischer på svampmålade väggar och ett disco där DJ och underhållning gick loss till nittiotalshits.

Teknik & filmproduktion

Medarbetarna kunde ta del av information om eventet på en webbsida, där livestreamingen visades, i en fyrkameralösning, med komplett ljud, ljus, och bild. Vi skapade grafiska inslag för varje priskategori, och för den största kategorin skapade vi ett specialproducerat inslag där vi filmade och intervjuade vinnaren. Save the date och inbjudan var specialproducerade filmer som publicerades på företagets egna intranät.

Resultat

Awards är årets höjdpunkt för Sector Alarm och en viktig del av deras employer branding. Att på grund av restriktioner ställa in sin årliga awards var inte aktuellt, och vi hjälpte till att ställa om till en digital livesändning från studio. På intranätet gick hurra-rop och kommentarsfält varma hela kvällen och medarbetarna skickade under kvällen in bilder från sina soffor där hemma där de firade på distans, och att festen blev av trots restriktioner var väldigt uppskattat.