Mindfulness – så tar du hand om din hälsa och välbefinnande

Mindfulness – så tar du hand om din hälsa och välbefinnande

Mindfulness är ett utmärkt sätt att ta hand om din hälsa och välbefinnande. Det är en metod som fokuserar på att vara närvarande i nuet, uppmuntra medvetenhet och acceptera känslor som dyker upp. Mindfulness har visat sig ha många positiva effekter, inklusive minskad stress, bättre sömnkvalitet och ökad mental hållbarhet.

För att dra nytta av mindfulness behöver du inte göra mycket annat än att bara vara still samtidigt som du observerar dina tankar och kroppsliga sensationer utan bedömning eller dom. Du kan till exempel luta dig tillbaka i en bekväm stol med slutna ögon och fokusera på andningen under 5-10 minuter per dag. Förstora den inandning du tar in genom nosen, sedan slappna av musklerna i ansikte, axlar och armar medan du andas ut genom munnen.

Du kan använda olika typer av meditationer för att praktisera mindfulness – det finns massor av bra resurser online som ger guidade meditationer eller ledda visualiseringar om du vill prova dem! Oavsett vilken typ av mindfulness-praxis du väljer kan det hjälpa dig att skapa balans mellan kroppen och sinnet samtidigt som det friskför ditt vardagsliv. Så ge dig sjelf tid idag för lite mindful meditation – det blir garanterat bra för din halsosamma livsstil!