Dags att bygga nytt eller byta fasad?

Ska du bygga ut huset eller bygga om? Eller kanske bygga nytt? Då har du kommit helt rätt.

Olika varianter av panel
Här hittar du prisvärd ytterpanel i hög kvalitet. Du kan välja mellan ett stort utbud av panel – allt för att du ska hitta det som passar just dig. Söker du efter obehandlad eller grundmålad panel, hittar du båda varianterna här. Välj mellan fjällpanel, herrgårdspanel och klädselpanel. Du hittar dem alla i så väl olika dimensioner som längder. Vi tar en snabb genomgång av de olika varianterna!
Fjällpanel monteras alltid liggande och används till fasadbeklädnad. Det är fasade brädor som skapar en överlappande struktur där du inte ser skarvarna. En diskret och fin panel.
Herrgårdspanelen är även den en fasadbeklädnad. Den kan du välja att montera både liggande och stående. Brädorna överlappar fint varandra och bildar en vacker fasad.
Så kommer vi slutligen till klädselpanelen som består av klädselbrädor. Den används främst som stående panel till husfasader. De kan även användas som täcklister och då ger de en slät och fin yta till huset.

Stående eller liggande panel?

Väljer du mellan liggande och stående panel? Då kan det vara bra att tänka på att liggande ytterpanel är ett smart val då det är enkelt att byta ut de nedersta delarna som ofta blir dåliga först. En liggande panel får ditt hus att verka bredare samt längre.

Stående ytterpanel, å sin sida, gör att ditt hus ser högre ut än vad det är.
Om du väljer att köpa obehandlad panel är rekommendationen att ytbehandla den innan den monteras. När sista spiken är slagen och allt sitter på plats, avslutar du med att dra ett sista lager med färg för att täcka ordentligt.
Tänk på att vara noga med ytbehandling och målning av din panel. Husfasaderna får stå ut med vädrets makter i vårt stundtals hårda nordiska klimat.