Campingbord har blivit inne igen

På det goda -70 talet var campingbord något som hängde med i alla barnfamiljers bilar på utflykter. Under en period sedan dess försvann de och var egentligen enbart något som vissa husvagnsentusiaster hade. Numer har det här med campingbord fått något av en nytändning. Nu ser vi allt fler som köper och använder campingbord. Vi berättar mer i denna artikel om olika campingbord och dess användningsområden.

Bekväma att ta med

Det absolut viktigaste för de som använder ett campingbord är att de är bekväma och enkla att ta med sig. Praktiska campingbord innebär också att de är enkla att förvara och veckla upp. Vissa campingbord har dessutom små sittpallar som medföljer, vilket också uppskattas.

Olika modeller

Det finns olika modeller när det kommer till campingbord. Du bör fundera igenom i vilket syfte du själv vill använda ditt bord. Om det exempelvis enbart är du och din sambo, kanske ett mindre bord är att föredra. Tycker du att vanliga campingbord är tunga, kanske aluminiumbord är att föredra. De klassiska campingborden som är ihopfällbara finns dessutom i olika modeller och färger. Allt för att det ska passa just ditt behov.

Vädertåliga

Dagens campingbord är gjorda för att klara väldigt mycket. De flesta campingbord är byggda för att klara både stark sol, regn och vind. Det handlar om en stark bordsplatta och bordsben som kan fästas i marken. Allt för att du ska få ett stabilt bord som tål att användas i det svenska vädret.

Storlek

Det finns campingbord som klarar över 8 personer runtomkring. Dessa kan tyckas som att de är otympliga, men så är inte fallet. De större campingborden är i princip lika enkla att hantera som mindre bord. De mindre campingborden finns i storlekar för 1-2 personer upp till 2-4 personer. Det finns dessutom skydd som du kan använda när du vinterförvarar campingborden.

Lycka till med ditt campingbord.